W Polsce trwa „piwna rewolucja”, która zmienia nasze podejście do piwa
Rośnie popularność małych browarów. Coraz więcej do powiedzenia mają odważni piwowarzy, którzy odchodzą od produkcji zwykłego jasnego lagera na rzecz piw wzorowanych na dawnych recepturach z całego świata lub po prostu wcielają w życie swoje autorskie pomysły.
Książka ta jest drogowskazem do piwnego świata – pełnego przeróżnych kolorów, niesamowitych smaków i kuszących aromatów. Obok podstawowych informacji z czego i jak robi się piwo album zawiera opisy blisko 100 piw, którymi warto się zainteresować na początku przygody z dobrym piwem. Połowa to łatwo dostępne, ciekawe piwa z browarów polskich i zagranicznych. Drugą połowę stanowią ciekawostki polskiego piwowarstwa rzemieślniczego oraz piwa uznawane za ikony stylu.
Dodaj pierwszą recenzję “Piwo. Leksykon smakosza wyd. 2”