Czy wiesz, że w codziennym jadłospisie powinno się znaleźć co najmniej pięć porcji warzyw i owoców ? z przewagą warzyw?
Warzywa to nasz naturalny sprzymierzeniec w dbaniu o odporność i zdrowie przez cały rok! Odkryj też inne prozdrowotne zalety warzyw. Które rośliny wspomagają walkę z cukrzycą, nadciśnieniem i chorobami stawów? Które poprawiają kondycję oczu, włosów i skóry, a które ułatwiają pracę jelit? Jak warzywna dieta wpisuje się w profilaktykę schorzeń sercowo-naczyniowych?
Autorka opisuje 23 najpopularniejsze i łatwo dostępne warzywa ? z naciskiem na ich prozdrowotne właściwości i zastosowania kulinarne. Proponuje przepisy na łatwe i niebanalne potrawy z warzywami w roli głównej: pożywne zupy i obiady, atrakcyjne przekąski (takie jak warzywne gofry, frytki czy muffinki) oraz domowe soki i koktajle.
Dodaj pierwszą recenzję “Warzywa, które leczą. Przepisy na zdrowie i odporność”