Chleb w dzisiejszych czasach jest produktem tak powszechnym, że bardzo rzadko ? z okazji ślubu czy też wielkanocnej święconki ? przypominamy sobie o jego roli w historii cywilizacji. Jednak coraz więcej osób próbuje sił w piekarskim fachu.
Do wzrostu popularności domowego wypieku chleba przyczyniło się pojawienie się specjalnych, łatwo dostępnych urządzeń. Mimo to wielu amatorów świadomie nie korzysta z tego rodzaju ułatwień. Trudno bowiem o większą satysfakcję, kiedy na stole pojawia się cudownie pachnący, własnoręcznie zagnieciony i upieczony bochenek. Zgromadzone w książce wiadomości pomogą zaznajomić się z zasadami i recepturami wypieku różnych rodzajów pieczywa. A dla cierpliwych i pilnych czytelników najlepszą nagrodą będzie cudowny zapach świeżego chleba.
Domowy wypiek chleba dobra kuchnia
Chleb w dzisiejszych czasach jest produktem tak powszechnym, że bardzo rzadko ? z okazji ślubu czy też wielkanocnej święconki ? przypominamy sobie o jego roli w historii cywilizacji.Jednak coraz więcej osób próbuje sił w piekarskim fachu.
Do wzrostu popularności domowego wypieku chleba przyczyniło się pojawienie się specjalnych, łatwo dostępnych urządzeń.Mimo to wielu amatorów świadomie nie korzysta z tego rodzaju ułatwień.Trudno bowiem o większą satysfakcję, kiedy na stole pojawia się cudownie pachnący, własnoręcznie zagnieciony i upieczony bochenek.
- Autor: Andrzej Fiedoruk
- Ilość stron: 48
- Wydawnictwo: Dragon
- Numer ISBN: 978-83-61582-90-8
- Data wydania: 2012-07-20
Oceny czytelników
Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.
Dodaj pierwszą recenzję “Domowy wypiek chleba dobra kuchnia”