Naleśniki. Słodkie i wytrawne
Autor: Praca Zbiorowa
Wydawca: Buchmann
Naleśniki są uniwersalne: na słodko to świetne śniadanie; z wyszukanymi dodatkami, jak bakalie ? doskonały deser; wypełnione farszem warzywnym lub mięsnym ? danie obiadowe, a na zimno ? oryginalna przekąska.Ciasto naleśnikowe to tylko mąka, mleko, woda i jajka.
Naleśniki są uniwersalne: na słodko to świetne śniadanie; z wyszukanymi dodatkami, jak bakalie ? doskonały deser; wypełnione farszem warzywnym lub mięsnym ? danie obiadowe, a na zimno ? oryginalna przekąska.Ciasto naleśnikowe to tylko mąka, mleko, woda i jajka. Ciasto na puszyste placki, pancakes to ciasto z dodatkiem proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej. Prezentujemy tu kilkadziesiąt receptur na przepyszne naleśniki i pancakes,w poręcznym podziale na potrawy słodkie i wytrawne, wskazującym, w jakim charakterze można te dania serwować.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.