Chleb techniki wypieku przepisy wskazówki wyd. 2

Chleb techniki wypieku przepisy wskazówki wyd. 2

Autor: Jeffrey Hamelman

Wydawca: Buchmann

Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba.Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”.Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia.Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Jest to najsłynniejsze dzieło Jeffreya Hamelmana ? największego autorytetu piekarstwa. Książka kanoniczna. Mistrz zdradza w niej sekrety wypieku doskonałego pieczywa, dzieląc się z pasją swoją wiedzą i doświadczeniem. Wszyscy zainteresowani tematem znajdą tu najlepsze, sprawdzone przepisy oraz wskazówki z pierwszej ręki. Obecne nowe wydanie zostało wzbogacone o informacje uwzględniające polskie realia, a także uwagi czytelników zebrane przez pięć lat, które minęły od pierwszego polskiego wydania.

Ta książka to prawdziwa biblia chleba.Jedyna, jakiej potrzebujesz (...)
Eliza Mórawska-Kmita, WhitePlate.com

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2018
478
chleb , piekarstwo
Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki, Wydanie nowe, uzupełnione
978-83-280-5380-9
Miękka
2

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.