Filmowe menu: Przewodnik kulinarny dla miłośników kina

OGLĄDAJ. DELEKTUJ SIĘ. Pamiętacie orgazmiczną kanapkę z filmu Kiedy Harry poznał Sally? A gigantyczne timpano z Wielkiego otwarcia, słodkości z Czekolady czy boeuf bourguignon z Julie i Julia? Wiele z naszych ulubionych filmów pozostawia wspomnienie kultowych scen kulinarnych. Prezentowana kolekcja ponad czterdziestu przepisów to subiektywny…

  • Autor: Andrew Rea
  • Ilość stron: 128
  • Autor tłumaczenia: Katarzyna Biegańska
  • Tytuł oryginału: Eat What You Watch: A Cookbook for Movie Lover
  • Wydawnictwo: Laurum
  • Numer ISBN: 978-83-8087-542-5
  • Data wydania: 2018-10-12

OGLĄDAJ. DELEKTUJ SIĘ.
Pamiętacie orgazmiczną kanapkę z filmu Kiedy Harry poznał Sally? A gigantyczne timpano z Wielkiego otwarcia, słodkości z Czekolady czy boeuf bourguignon z Julie i Julia? Wiele z naszych ulubionych filmów pozostawia wspomnienie kultowych scen kulinarnych. Prezentowana kolekcja ponad czterdziestu przepisów to subiektywny wybór najwspanialszych ról filmowych, jakie zagrało jedzenie.

Andrew Rea, twórca niezwykle popularnego kanału na YouTube Binging with Babish, podjął się trudnego zadania wyselekcjonowania i opracowania filmowych receptur, dzięki czemu powstał ten filmowo-kulinarny przewodnik. Niech was zainspiruje do przygotowania niezwykłych dań, nie tylko pysznych, ale również czasami bardziej porywających niż filmowa fikcja.

Książka będzie nie lada gratką dla każdego, komu zapadły w pamięć hamburgery z Pulp Fiction, ślimaki z Pretty Woman, strudel z Bękartów wojny czy szparagi z American Beauty.

SKU: 9788380875425
Kategoria:
Tag:

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Filmowe menu: Przewodnik kulinarny dla miłośników kina”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *