OGLĄDAJ. DELEKTUJ SIĘ.
Pamiętacie orgazmiczną kanapkę z filmu Kiedy Harry poznał Sally? A gigantyczne timpano z Wielkiego otwarcia, słodkości z Czekolady czy boeuf bourguignon z Julie i Julia? Wiele z naszych ulubionych filmów pozostawia wspomnienie kultowych scen kulinarnych. Prezentowana kolekcja ponad czterdziestu przepisów to subiektywny wybór najwspanialszych ról filmowych, jakie zagrało jedzenie.
Andrew Rea, twórca niezwykle popularnego kanału na YouTube Binging with Babish, podjął się trudnego zadania wyselekcjonowania i opracowania filmowych receptur, dzięki czemu powstał ten filmowo-kulinarny przewodnik. Niech was zainspiruje do przygotowania niezwykłych dań, nie tylko pysznych, ale również czasami bardziej porywających niż filmowa fikcja.
Książka będzie nie lada gratką dla każdego, komu zapadły w pamięć hamburgery z Pulp Fiction, ślimaki z Pretty Woman, strudel z Bękartów wojny czy szparagi z American Beauty.
Dodaj pierwszą recenzję “Filmowe menu: Przewodnik kulinarny dla miłośników kina”