Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry?
To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe i depresję, a nawet przeciwdziałać wielu groźnym chorobom i opóźniać procesy starzenia. A wszystko zaczyna się w jelitach…
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart przekonują, że zdrowe odżywianie nie jest trudne – wystarczy wiedzieć, co nam służy i dlaczego. Proste przepisy połączone z lekkostrawną wiedzą z zakresu medycyny i psychologii pomogą zmienić podejście do jedzenia i odnaleźć szczęście w kuchni i poza nią.
– Jakie pokarmy powodują stany zapalne i depresję?
– Jak stres wpływa na brzuch?
– Co uszczęśliwia jelita?
– Na czym polega cukrowy blues?
– Jak wyeliminować z jadłospisu złodziei szczęścia?
– Które superprodukty ukoją ciało i duszę?
Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Dodaj pierwszą recenzję “Happy Food. Przez żołądek do szczęścia”