Jadalne zioła i owoce lasów, łąk i pól – jak je rozpoznawać

Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów. Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo…

  • Autor: Rudi Beiser
  • Ilość stron: 176
  • Autor tłumaczenia: Barbara Tarnas, Justyna Sarna
  • Wydawnictwo: Amber
  • Numer ISBN: 9788324168040
  • Data wydania: 2018-09-04

Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.

Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem ? konwalią…

140 GATUNKÓW JADALNYCH DZIKICH ZIÓŁ I OWOCÓW ORAZ ICH TRUJĄCYCH SOBOWTÓRÓW

? według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.

? według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.

Nowatorska forma i maksimum treści:

? Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia

? Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków

? Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny

? Przepisy kulinarne

SKU: 9788324168040
Kategoria:
Tags:, , ,

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Jadalne zioła i owoce lasów, łąk i pól – jak je rozpoznawać”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *