Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.
Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem ? konwalią…
140 GATUNKÓW JADALNYCH DZIKICH ZIÓŁ I OWOCÓW ORAZ ICH TRUJĄCYCH SOBOWTÓRÓW
? według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.
? według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.
Nowatorska forma i maksimum treści:
? Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia
? Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków
? Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny
? Przepisy kulinarne
Dodaj pierwszą recenzję “Jadalne zioła i owoce lasów, łąk i pól – jak je rozpoznawać”