Jak by to było, gdybyś mógł osiągnąć światowy poziom w dowolnej dziedzinie w ciągu 6 miesięcy lub nawet w krótszym czasie?
Podręcznik po świecie szybkiego uczenia się
4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni to coś więcej niż książka kucharska. To podręcznik po świecie szybkiego uczenia się. Przywołując wskazówki i sztuczki zaczerpnięte od szachowych mistrzów, znanych szefów kuchni, profesjonalnych sportowców, sommelierów, supermodelek i wielu innych osób, Tim Ferriss stworzył ?książkę kucharską dla ludzi, którzy nie kupują książek kucharskich?, która jest przewodnikiem zarówno po sztuce gotowania, jak i po życiu. Gotowanie jest tu tylko przyczynkiem do zgłębiania istoty procesu uczenia się na poziomie meta, czyli mechanizmu, dzięki któremu da się opanować każdą umiejętność w możliwie najkrótszym czasie. I nieważne, czy chodzi o lepienie pierogów, naukę pływania, czy rzuty za trzy w koszykówce.
Czytając 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni, przede wszystkim nauczysz się, jak:
? przyswoić sobie wiedzę z 6-miesięcznego kursu gotowania w ciągu 48 godzin,
? ugotować niesamowitego okonia morskiego w umywalce w ciągu 20 minut,
? przyrządzić rewelacyjną ucztę clambake w kuble na śmieci.
Te same zasady pozwolą ci również:
? nauczyć się płynnie mówić po hiszpańsku w ciągu 8 tygodni,
? zdobyć rekord świata w tango w ciągu 5 miesięcy,
? zrzucić od 10 do nawet 70 kilogramów dzięki diecie Slow-Carb?.
A to dopiero początek?
Niniejsza książka jest zmienioną i zaktualizowaną wersją książki 4-godzinny mistrz kuchni (wyd. Laurum, Warszawa 2013).
Dodaj pierwszą recenzję “4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni.”