Tradycyjna spiżarnia

Tradycyjna spiżarnia to obszerne, podręczne kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych domowym przetwórstwem. Zawiera zarówno przepisy jak i mnóstwo porad praktycznych. Książka podzielona została na 11 rozdziałów: NABIAŁ ? PRZETWORY MIĘSNE ? KISZONKI ? SOKI, SYROPY, NAPOJE ? KOMPOTY ? KONFITURY, DŻEMY ? MARYNATY ? WINA…

  • Autor: Krzysztof Leśniewski
  • Ilość stron: 244
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Gaj
  • Numer ISBN: 9788363537555
  • Data wydania: 2019-07-17

Tradycyjna spiżarnia to obszerne, podręczne kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych domowym przetwórstwem. Zawiera zarówno przepisy jak i mnóstwo porad praktycznych.

Książka podzielona została na 11 rozdziałów:

NABIAŁ ? PRZETWORY MIĘSNE ? KISZONKI ? SOKI, SYROPY, NAPOJE ? KOMPOTY ? KONFITURY, DŻEMY ? MARYNATY ? WINA I NALEWKI ? SUSZE ?DODATKI ? PRZYPRAWY.

Krzysztof Leśniewski zebrał i przetestował około 240 przepisów wzbogaconych o wiedzę teoretyczną zaczerpniętą ze starych, sprawdzonych podręczników gastronomii.

Przykładowe potrawy i produkty, które można przygotować z ?Tradycyjną Spiżarnią?: gomółki, lemoniada z serwatki, kiełbasa w słoiku, metka, okrasa w szkiełku, paprykarz rybny, najróżniejsze kiszone warzywa, melasa z buraków, syrop z marchwi, najróżniejsze kompoty, konfitury, marmolady, suszony rabarbar, suszony szczaw, musztarda, ketchup.

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Tradycyjna spiżarnia”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *