Kuchnia Polska encyklopedia sztuki kulinarnej

Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!
Zagadnienia opisane w książce:
– aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni – jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
– zasady racjonalnego i zdrowego żywienia – opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
– stołowy savoir-vivre – dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
– skuteczne porady oraz kulinarne triki – jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
– sprawdzone przepisy krok po kroku – potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
– przy każdym przepisie – liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
– wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach – zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!

  • Autor: Opracowanie Zbiorowe
  • Ilość stron: 528
  • Wydawnictwo: PUBLICAT
  • Numer ISBN: 978-83-245-1915-6
  • Data wydania: 2018-01-22

Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!
Zagadnienia opisane w książce:
– aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni – jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
– zasady racjonalnego i zdrowego żywienia – opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
– stołowy savoir-vivre – dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
– skuteczne porady oraz kulinarne triki – jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
– sprawdzone przepisy krok po kroku – potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
– przy każdym przepisie – liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
– wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach – zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!

SKU: 9788324519156
Kategoria:

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Kuchnia Polska encyklopedia sztuki kulinarnej”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *