W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak jagody goji czy tofu posiadające niezwykle cenne właściwości. Książka zawiera opisy ponad 40 produktów ? pokazuje ich właściwości, wpływ na zdrowie i sposoby wykorzystania w konkretnych przepisach.
Superfoods, czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej
W dobie coraz większej świadomości żywieniowej poszukujemy nieprzetworzonych pokarmów bogatych w cenne dla zdrowia składniki. Warto przyjrzeć się produktom z kategorii superfoods. Zaskakujące, jak wiele jest ich wśród naszych typowo polskich towarów: pomidory, warzywa kapustne, czarnuszka, kasze. Coraz łatwiej dostępne są również produkty egzotyczne, jak…
- Autor: Beata Cieślowska, Patrycja Cieślowska
- Ilość stron: 192
- Wydawnictwo: SBM
- Numer ISBN: 978-83-8059-055-7
- Data wydania: 2016-02-23
Oceny czytelników
Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.
Dodaj pierwszą recenzję “Superfoods, czyli żywność o wysokiej wartości odżywczej”