Kiszonki i fermentacje

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji ? bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki…

  • Autor: Aleksander Baron
  • Ilość stron: 240
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Numer ISBN: 9788376428390
  • Data wydania: 2016-09-29

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji ? bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku ? naturalnie, zdrowo i smacznie.

Aleksander Baron ? charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił? przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Kiszonki i fermentacje”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *