Tradycyjna spiżarnia

Tradycyjna spiżarnia

Autor: Krzysztof Leśniewski

Wydawca: Wydawnictwo Gaj

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Tradycyjna spiżarnia to obszerne, podręczne kompendium wiedzy dla wszystkich zainteresowanych domowym przetwórstwem. Zawiera zarówno przepisy jak i mnóstwo porad praktycznych.

Książka podzielona została na 11 rozdziałów:

NABIAŁ ? PRZETWORY MIĘSNE ? KISZONKI ? SOKI, SYROPY, NAPOJE ? KOMPOTY ? KONFITURY, DŻEMY ? MARYNATY ? WINA I NALEWKI ? SUSZE ?DODATKI ? PRZYPRAWY.

Krzysztof Leśniewski zebrał i przetestował około 240 przepisów wzbogaconych o wiedzę teoretyczną zaczerpniętą ze starych, sprawdzonych podręczników gastronomii.

Przykładowe potrawy i produkty, które można przygotować z ?Tradycyjną Spiżarnią?: gomółki, lemoniada z serwatki, kiełbasa w słoiku, metka, okrasa w szkiełku, paprykarz rybny, najróżniejsze kiszone warzywa, melasa z buraków, syrop z marchwi, najróżniejsze kompoty, konfitury, marmolady, suszony rabarbar, suszony szczaw, musztarda, ketchup.

Dodatkowe informacje

July 17, 2019
244
Tradycyjna spiżarnia
9788363537555
2019-07-17

Komentarze i rencenzje

Brak komentarzy i recenzji.

captcha