Koktajle alkoholowe. Nie tylko aperol wyd. 3

Koktajle alkoholowe. Nie tylko aperol wyd. 3

Autor: Mateusz Bala

Wydawca: Wydawnictwo RM

Doświadczony barman dzieli się swoją pasją i wiedzą o tworzeniu klasycznych drinków.
Jakich składników użyć?Jak samodzielnie zrobić syrop owocowy i ziołowy?Jakie techniki barmańskie zastosować, by koktajl zaskoczył gości smakiem?
Odpowiedź na te i inne pytania znajdziecie pośród 75 sprawdzonych przepisów na klasyczne drinki na bazie koniaku, brandy, ginu, tequili, rumu, whisky, wódki i innych alkoholi.
Autor oprowadza po świecie koktajli z dużą finezją i nie organiczna się wyłącznie do prostych opisów receptur: zachęca do puszczenia wodzy fantazji i tworzenia wariantów klasycznych koktajli, a starannie opracowane przepisy wzbogaca podaną z humorem kroplą historii i łykiem porad, wprowadzającym w tajniki modyfikowania koktajli.W szaleństwie musi być w końcu metoda!
Nieważne, czy jesteś koktajlowym amatorem czy początkującym barmanem poszukującym solidnych podstaw – ta książka jest właśnie dla ciebie.

Mateusz Bala ma kilkunastoletnie doświadczenie w branży barmańskiej: miksuje, szkoli barmanów i udziela konsultacji przy tworzeniu barów.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Doświadczony barman dzieli się swoją pasją i wiedzą o tworzeniu klasycznych drinków.
Jakich składników użyć? Jak samodzielnie zrobić syrop owocowy i ziołowy? Jakie techniki barmańskie zastosować, by koktajl zaskoczył gości smakiem?
Odpowiedź na te i inne pytania znajdziecie pośród 75 sprawdzonych przepisów na klasyczne drinki na bazie koniaku, brandy, ginu, tequili, rumu, whisky, wódki i innych alkoholi.
Autor oprowadza po świecie koktajli z dużą finezją i nie organiczna się wyłącznie do prostych opisów receptur: zachęca do puszczenia wodzy fantazji i tworzenia wariantów klasycznych koktajli, a starannie opracowane przepisy wzbogaca podaną z humorem kroplą historii i łykiem porad, wprowadzającym w tajniki modyfikowania koktajli. W szaleństwie musi być w końcu metoda!
Nieważne, czy jesteś koktajlowym amatorem czy początkującym barmanem poszukującym solidnych podstaw – ta książka jest właśnie dla ciebie.

Mateusz Bala ma kilkunastoletnie doświadczenie w branży barmańskiej: miksuje, szkoli barmanów i udziela konsultacji przy tworzeniu barów. Rywalizował z najlepszymi barmanami z całej Polski w konkursach koktajlowych, plasując się na podium siedem razy. Twórca internetowego projektu „Z pamiętniczka barmana” poświęconego tworzeniu koktajli.

Dodatkowe informacje

Napoje
1 stycznia 2025
160
Koktajle alkoholowe. Nie tylko aperol wyd. 3
978-83-8400-110-3
pl
Twarda
3

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.