Domowy wypiek chleba dobra kuchnia
Autor: Andrzej Fiedoruk
Wydawca: Dragon
Chleb w dzisiejszych czasach jest produktem tak powszechnym, że bardzo rzadko ? z okazji ślubu czy też wielkanocnej święconki ? przypominamy sobie o jego roli w historii cywilizacji. Jednak coraz więcej osób próbuje sił w piekarskim fachu.Do wzrostu popularności domowego wypieku chleba przyczyniło się pojawienie się specjalnych, łatwo dostępnych urządzeń.
Chleb w dzisiejszych czasach jest produktem tak powszechnym, że bardzo rzadko ? z okazji ślubu czy też wielkanocnej święconki ? przypominamy sobie o jego roli w historii cywilizacji. Jednak coraz więcej osób próbuje sił w piekarskim fachu.
Do wzrostu popularności domowego wypieku chleba przyczyniło się pojawienie się specjalnych, łatwo dostępnych urządzeń. Mimo to wielu amatorów świadomie nie korzysta z tego rodzaju ułatwień. Trudno bowiem o większą satysfakcję, kiedy na stole pojawia się cudownie pachnący, własnoręcznie zagnieciony i upieczony bochenek. Zgromadzone w książce wiadomości pomogą zaznajomić się z zasadami i recepturami wypieku różnych rodzajów pieczywa. A dla cierpliwych i pilnych czytelników najlepszą nagrodą będzie cudowny zapach świeżego chleba.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.