Dania z ryżu
Autor: Marta Krawczyk
Wydawca: Wydawnictwo SBM
Ryż to podstawa diety ponad połowy ludności świata jest pożywny, niskokaloryczny i lekkostrawny, bogaty w składniki odżywcze i witaminy. Jednocześnie nie zawiera cholesterolu, tłuszczu i glutenu. Nie powoduje alergii, dlatego jest doskonałym i bezpiecznym posiłkiem dla każdego.
Ryż to podstawa diety ponad połowy ludności świata jest pożywny, niskokaloryczny i lekkostrawny, bogaty w składniki odżywcze i witaminy. Jednocześnie nie zawiera cholesterolu, tłuszczu i glutenu. Nie powoduje alergii, dlatego jest doskonałym i bezpiecznym posiłkiem dla każdego. Ryż jest zbożem, które ma mnóstwo zalet. Zawiera witaminy z grupy B, które polepszają sprawność umysłową i fizyczną, oraz nieduże ilości fosforu, wapnia, magnezu, manganu, cynku, kobaltu i fluoru. Doskonale nadaje się do przygotowywania dań głównych i deserów. W książce zgromadzono przepisy na potrawy z całego świata risotta, paele, gołąbki, potrawy z Azji Południowo-Wschodniej oraz zupy i słodkie przekąski.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.