Vege słodycze

Myślisz, że nie da się zrobić smacznego ciasta, naleśników i kremu do tortu bez użycia mleka, śmietanki, masła oraz jajek? Jeśli tak, to jesteś w błędzie! Proponujemy ci zestaw przepisów na słodkie wypieki oraz desery, w których składniki pochodzenia zwierzęcego zostały zastąpione produktami roślinnymi, np….

  • Autor: Opracowanie Zbiorowe
  • Ilość stron: 160
  • Wydawnictwo: Olimp media
  • Numer ISBN: 978-83-7707-304-9
  • Data wydania: 2019-08-26

Myślisz, że nie da się zrobić smacznego ciasta, naleśników i kremu do tortu bez użycia mleka, śmietanki, masła oraz jajek? Jeśli tak, to jesteś w błędzie! Proponujemy ci zestaw przepisów na słodkie wypieki oraz desery, w których składniki pochodzenia zwierzęcego zostały zastąpione produktami roślinnymi, np. jajka siemieniem lnianym lub skrobią ziemniaczaną, mleko krowie – mlekiem orzechowym czy ryżowym, a żelatyna – agarem. Znajdziesz tu m.in. tort biszkoptowy, ciasteczka owsiane, mus czekoladowy z awokado i sorbet truskawkowy na patyku. Książka ta z pewnością zainteresuje nie tylko zdeklarowanych wegan, ale także osoby poszukujące przepisów na naturalne słodycze, które można jeść bez wyrzutów sumienia.

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Vege słodycze”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *