Bez marnowania. Kuchnia zero waste

Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni…

  • Autor: Anna Lesz
  • Ilość stron: 280
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
  • Numer ISBN: 978-83-8151-339-5
  • Data wydania: 2020-09-24

Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.

Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury ? przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami ? zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.

SKU: 9788381513395
Kategoria:
Tag:

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Bez marnowania. Kuchnia zero waste”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *