Żywienie w niedokrwistościach

Żywienie w niedokrwistościach

Autor: Zofia Wieczorek-Chełmińska

Wydawca: PZWL

Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują się interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są szczególnie ważne w profilaktyce anemii.

Dodatkowe informacje

Medycyna i zdrowie
1 stycznia 2015
230
Żywienie w niedokrwistościach
978-83-200-3504-9
Miękka
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.