Zielony garnek 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z włoch
Autor: Anastasia Zanoncelli
Wydawca: Jedność
Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych.Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów: Przekąski, przystawki, sosy i pokarm bogów; Zboża, czyli złoto Ziemi; Jarzyny w całym swoim blasku; Słodkie owoce; Kuchnie świata.
Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych.Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów: Przekąski, przystawki, sosy i pokarm bogów; Zboża, czyli złoto Ziemi; Jarzyny w całym swoim blasku; Słodkie owoce; Kuchnie świata. Publikację otwiera wstęp szczegółowo wprowadzający w świat potraw wegetariańskich, zawiera ona także wiele istotnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych poszczególnych produktów. Sięgając po to opracowanie, dostajemy przepisy między innymi na tarty, sosy, makarony, jarzyny, dania z grilla, przekąski, pizze, podpłomyki, suflety, tartinki czy zupy. Nie brakuje również receptur na światowe hity kuchni wegetariańskiej jak: gazpacho, baklawa, cukierki z syropu klonowego, tortille, chapati, guacamole, humus oraz tzatziki.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.