Zbierz, przechowaj, zjedz.

Zbierz, przechowaj, zjedz.

Autorzy: Johannes Wätterbäck , Theres Lundén

Wydawca: Znak Koncept

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy? Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj: ? wyraziste kimchi, ? wyborną pastę z fety i tymianku, ? makaron z kremowym sosem z jarmużu, ? zupę z chrzanową śmietanką, ? kremową pastę baba ghanoush i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.

Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?

Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
? wyraziste kimchi,
? wyborną pastę z fety i tymianku,
? makaron z kremowym sosem z jarmużu,
? zupę z chrzanową śmietanką,
? kremową pastę baba ghanoush
i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.

Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2021
224
Zbierz, przechowaj, zjedz.
Ewa Wojciechowska
978-83-240-7370-2
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.