Umami. Jak smakuje Japonia

Umami. Jak smakuje Japonia

Autor: Tomasz Cegielski

Wydawca: Pascal

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów!Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi.Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy.Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:

·Czy wołowina Kōbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?

·Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?

·Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?

·Czym się różni tempura od furai?

·Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?

·Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?

Dodatkowe informacje

1 stycznia 2025
352
Umami. Jak smakuje Japonia
978-83-8317-491-4
pl
Miękka ze skrzydełkami
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.