Tabele składu i wartości odżywczej żywności. Wydanie 2

Tabele składu i wartości odżywczej żywności. Wydanie 2

Autorzy: Krystyna Iwanow , Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda

Wydawca: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia. Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.

Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.

Dodatkowe informacje

Medycyna i zdrowie
1 marca 2017
0
Tabele składu i wartości odżywczej żywności. Wydanie 2
9788320053111

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.