Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni

Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni

Autor: Samar Khanafer

Wydawca: Buchmann

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni, książce "Hummus, za?atar i granaty", czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar. "Szafran, mięta i kardamon" to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy ? począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni, książce "Hummus, za?atar i granaty", czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.

"Szafran, mięta i kardamon" to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy ? począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar dobrze znane dania prezentuje tu w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie.

Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne ? proponuje głównie dania
z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości ? tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i? najtańsze.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2018
320
Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni
978-83-280-5027-3
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.