Sycylia. Pascal Lajt

Sycylia. Pascal Lajt

6,0/10 (3 głosów)

Autor: Dominika Friedrich

Wydawca: Pascal

Wyspa słońca, granity i czerwonych pomarańczy

- Co wyróżnia sycylijską pizzę?

- Które święto na Sycylii obchodzi się najhuczniej?

- Gdzie w Palermo spróbować najlepszego street foodu?

- Którą trasą wejść na Etnę?

Podczas podróży z Pascalem odwiedzisz najpiękniejsze plaże Sycylii!

Sycylia to raj kąpieli morskich, wodnych i podwodnych wypraw, spacerów i odpoczynku na szerokich plażach.Sycylia to także kolebka nauki, kultury, sztuki i literatury.Od tętniącego życiem Palermo przez starożytne Syrakuzy, malowniczą Taorminę z widokiem na Etnę po antyczne Agrigento i pełną uroku Katanię – Sycylia urzeka, fascynuje i przyciąga niepowtarzalnym klimatem, atmosferą i oryginalną kuchnią.

Dominika Friedrich

autorka bloga @sycyliabocznymidrogami

Sycylijska granita

Na terenie Włoch granita jest robiona z pokruszonego lodu z syropem, natomiast na Sycylii wytwarzana mieszanka utrzymuje się w konsystencji półpłynnego kremu, czymś pomiędzy musem i lodami.Możliwości smakowe są nieskończone: kawowa, cytrynowa, truskawkowa, pistacjowa, migdałowa, morwowa, figowa, melonowa, arbuzowa, brzoskwiniowa z winem malvasia...

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Wyspa słońca, granity i czerwonych pomarańczy

- Co wyróżnia sycylijską pizzę?

- Które święto na Sycylii obchodzi się najhuczniej?

- Gdzie w Palermo spróbować najlepszego street foodu?

- Którą trasą wejść na Etnę?

Podczas podróży z Pascalem odwiedzisz najpiękniejsze plaże Sycylii!

Sycylia to raj kąpieli morskich, wodnych i podwodnych wypraw, spacerów i odpoczynku na szerokich plażach. Sycylia to także kolebka nauki, kultury, sztuki i literatury. Od tętniącego życiem Palermo przez starożytne Syrakuzy, malowniczą Taorminę z widokiem na Etnę po antyczne Agrigento i pełną uroku Katanię – Sycylia urzeka, fascynuje i przyciąga niepowtarzalnym klimatem, atmosferą i oryginalną kuchnią.

Dominika Friedrich

autorka bloga @sycyliabocznymidrogami

Sycylijska granita

Na terenie Włoch granita jest robiona z pokruszonego lodu z syropem, natomiast na Sycylii wytwarzana mieszanka utrzymuje się w konsystencji półpłynnego kremu, czymś pomiędzy musem i lodami. Możliwości smakowe są nieskończone: kawowa, cytrynowa, truskawkowa, pistacjowa, migdałowa, morwowa, figowa, melonowa, arbuzowa, brzoskwiniowa z winem malvasia...

Dodatkowe informacje

1 stycznia 2025
None
978-83-8317-464-8

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.