Skąd pochodzi nasze jedzenie?
Autor: Julia Dürr
Wydawca: Wydawnictwo sam
Obojętnie, czy jemy dużo czy mało, czy chętniej sięgamy po mięso, czy też po warzywa i owoce ? ktoś się zajmuje produkcją naszego jedzenia. Ale kto? I gdzie dokładnie? Jak formuje się bułki? Gdzie kura znosi jaja? Kto doi krowę? Dzięki przejrzystym ilustracjom i jasnym opisom Julia Dürr udziela odpowiedzi na te pytania.
Obojętnie, czy jemy dużo czy mało, czy chętniej sięgamy po mięso, czy też po warzywa i owoce ? ktoś się zajmuje produkcją naszego jedzenia. Ale kto? I gdzie dokładnie?
Jak formuje się bułki?
Gdzie kura znosi jaja?
Kto doi krowę?
Dzięki przejrzystym ilustracjom i jasnym opisom Julia Dürr udziela odpowiedzi na te pytania. Oprowadza nas po gospodarstwach rolnych, fermach mlecznych i rzeźniach. Zagląda do piekarni i fabryki pieczywa, odwiedza kuter rybacki i fermę rybną, gości na plantacjach, w sadzie i szklarni.
Pokazuje, jak czytać etykiety i dowiadywać się, skąd pochodzi nasze jedzenie.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.