Pyszności prosto z balkonu i tarasu warzywa i owoce poradnik rośliny
Autor: Joachim Mayer
Wydawca: Jedność
Zbieranie plonów sprawia ogromną radość, a nic nie smakuje tak dobrze, jak to, co się samemu wyhodowało. Nawet na najmniejszym balkonie znajdzie się miejsce na skrzynkę z sałatą albo rzodkiewką, na pomidory w donicy albo na miniaturowe drzewko owocowe.
Zbieranie plonów sprawia ogromną radość, a nic nie smakuje tak dobrze, jak to, co się samemu wyhodowało. Nawet na najmniejszym balkonie znajdzie się miejsce na skrzynkę z sałatą albo rzodkiewką, na pomidory w donicy albo na miniaturowe drzewko owocowe. Wprawdzie taka uprawa warzyw i owoców nie zapewni nam obfitych zbiorów do przechowywania w zamrażarce, ale za to różnorodnych smaków do zdrowego podjadania z pewnością nam nie braknie. A jeśli uwzględnimy fakt, że już od jakiegoś czasu w wykwintnej kuchni obecny jest trend na wykorzystywanie specjalnie wyhodowanych odmian warzyw w rozmiarze mini, to z naszych balkonowych plonów uda się z pewnością wyczarować kompletne menu na niezwykłą degustację – każdego zachwycą pomidorki koktajlowe, miniaturowe brokuły czy malutkie marchewki, które mają bardzo intensywny smak i są wyjątkowo delikatne.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.