Przepisy z klasztornej kuchni czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała
Autor: Józef Kasper Kmak O.cist.
Wydawca: PUBLICAT
Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych. Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisyCzym wyróżnia się kuchnia klasztorna?Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów.
Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.
Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna?Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.
Ojciec Kazimierz dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkowąUzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.