Podstawy żywienia człowieka z zadaniami
Autorzy: Robert Gajda , Anna Kołodziej
Wydawca: MedPharm Polska
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych. Książka została podzielona na pięć głównych części: energia i składniki pokarmowe, żywność - wartość energetyczna i odżywcza, ocena żywienia, problemy żywieniowe, planowanie żywienia.
Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.
Książka została podzielona na pięć głównych części:
energia i składniki pokarmowe,
żywność - wartość energetyczna i odżywcza,
ocena żywienia,
problemy żywieniowe,
planowanie żywienia.
Podręcznik jest oparty na kompletnej i aktualnej wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Unikatową wartością książki są zadania, dzięki którym czytelnik może sprawdzić i pogłębić swoją wiedzę.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.