Majorka. Pascal Lajt

Majorka. Pascal Lajt

Autorzy: Artur Procner , Natalia Nescieruk-Procner

Wydawca: Pascal

Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym

-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?

-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?

-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?

-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?

Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!

Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy.Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat.Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.

Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka

Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak.Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym

-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?

-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?

-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?

-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?

Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!

Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.

Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka

Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek lub po prostu do chleba z oliwą.

Dodatkowe informacje

1 stycznia 2024
None
978-83-8317-310-8

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.