Kuchnia powojenna przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych

Kuchnia powojenna przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych

Autor: Elżbieta Kiewnarska

Wydawca: Graf-ika

Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki "drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki "drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2019
140
Kuchnia powojenna przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań obiadów i kolacyj oraz oszczędnych ciast domowych
978-83-65602-64-0
Twarda
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.