Krótkie wykłady. Mikrobiologia

Krótkie wykłady. Mikrobiologia

Autorzy: Simon Baker , Caroline Griffiths , Jane Nicklin

Wydawca: PWN

Krótkie wykłady Mikrobiologia, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami.

Każdy temat zaczyna się od podsumowania podstawowych faktów - listy kontrolnej powtórki – po którym następuje opis tematu, który koncentruje się na podstawowych informacjach, z jasnymi, prostymi diagramami, które są łatwe do zrozumienia i przypomnienia.

Krótkie wykłady Mikrobiologia obejmuje tematy takie jak:

  • Świat drobnoustrojów
  • Systematyka
  • Mikrobiologia
  • Wzrost drobnoustrojów
  • Metabolizm drobnoustrojów
  • Metabolizm DNA i RNA u prokariotów
  • Mikrobiologia przemysłowa
  • Drobnoustroje eukariotyczne – przegląd
  • Grzyby i grupy spokrewnione
  • Archaeplastida, Excavata, Chromalveolata, Amoebozoa
  • Wirusy

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Krótkie wykłady Mikrobiologia, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami.

Każdy temat zaczyna się od podsumowania podstawowych faktów - listy kontrolnej powtórki – po którym następuje opis tematu, który koncentruje się na podstawowych informacjach, z jasnymi, prostymi diagramami, które są łatwe do zrozumienia i przypomnienia.

Krótkie wykłady Mikrobiologia obejmuje tematy takie jak:

  • Świat drobnoustrojów
  • Systematyka
  • Mikrobiologia
  • Wzrost drobnoustrojów
  • Metabolizm drobnoustrojów
  • Metabolizm DNA i RNA u prokariotów
  • Mikrobiologia przemysłowa
  • Drobnoustroje eukariotyczne – przegląd
  • Grzyby i grupy spokrewnione
  • Archaeplastida, Excavata, Chromalveolata, Amoebozoa
  • Wirusy

Dodatkowe informacje

Akademickie
1 stycznia 2021
None
978-83-01-21923-9

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.