Jak zostać geniuszem eksperymenty dla małych bystrzaków
Autor: Angelika Sust
Wydawca: Jedność
Dlaczego ciasto rośnie w piekarniku?Czemu samolot lata?Co się dzieje podczas topnienia lodu?Ta książka jest dla każdego małego bystrzaka, który kiedykolwiek zadawał takie lub podobne pytania. Na wiele z nich przypuszczalnie znają odpowiedzi rodzice lub nauczyciele.
Dlaczego ciasto rośnie w piekarniku?Czemu samolot lata?Co się dzieje podczas topnienia lodu?Ta książka jest dla każdego małego bystrzaka, który kiedykolwiek zadawał takie lub podobne pytania. Na wiele z nich przypuszczalnie znają odpowiedzi rodzice lub nauczyciele. Jednak nawet dorośli nie wiedzą wszystkiego! Poza tym o wiele większą przyjemność sprawia samodzielne poszukiwanie rozwiązań. Przecież genialny jest właśnie ten, kto jest ciekawy świata i odczuwa duży głód? oczywiście wiedzy. ? 50 eksperymentów oraz ponad 500 ilustracji i rysunków. ? Przejrzyste wskazówki, które gwarantują sukces każdego doświadczenia. ? Wiele zadań dla małych bystrzaków do samodzielnego wykonania.? Strony dla badacza, przeznaczone na własne zapiski i rysunki.? Zarys podstawowych metod pracy stosowanych w naukach przyrodniczych.? Uwagi dla rodziców i nauczycieli. Odbiorcy? dzieci, które poprzez fascynujące eksperymenty zdobywać będą wiedzę z zakresu nauk przyrodniczych. ? rodzice i nauczyciele, którzy chcą zaszczepić w dzieciach naukowe pasje.Dlaczego warto nabyć tę książkę ? to potężna dawka wiedzy ukryta w 50 eksperymentach. ? jej przejrzyste opisy, intrygujące fotografie i zabawne rysunki zachęcają do naukowych doświadczeń.? uświadamia dzieciom, że genialny jest nie ten, kto już wszystko wie, lecz ten, kto z zapałem bada otaczający go świat.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.