Ilustrowany leksykon grzybów w Polsce
Autor: Wiesław Kamiński
Wydawca: Dragon
Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody, olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków.
Cieszą nasze oczy, a podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych.
Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących?Jak rozpoznać najsmaczniejsze wśród smacznych?
Książka zawiera informacje o 360 gatunkach grzybów, ich cechach, sposobie oznaczania oraz przydatności w kuchni.
Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody, olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków.
Cieszą nasze oczy, a podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych.
Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących? Jak rozpoznać najsmaczniejsze wśród smacznych?
Książka zawiera informacje o 360 gatunkach grzybów, ich cechach, sposobie oznaczania oraz przydatności w kuchni.
Opisy zostały uzupełnione kolorowymi fotografiami, z którymi miłośnicy grzybów mogą porównać znalezione przez siebie okazy. Rzetelność zawartej tu wiedzy na temat królestwa grzybów gwarantuje doświadczony, certyfikowany grzyboznawca.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.