Ghibli. Nieoficjalna książka kucharska
Autor: Thibaud Villanova
Wydawca: Buchmann
Odkryj magię filmów Ghibli i smaki kuchni japońskiej dzięki przepisom inspirowanym największymi dziełami legendarnego studia animacji.
Filmy Studia Ghibli poruszają i wzruszają tematyką – mówią o dzieciństwie, nadziei dla przyszłych pokoleń, relacjach człowieka z naturą, miłości, rodzinie i znaczeniu pamięci.Sceny, w których pojawiają się potrawy, mają w tych filmach szczególne znaczenie.Dzielenie się daniami z naszych przepisów – od placka śledziowo-dyniowego młodej czarownicy Kiki, przez hambagu z filmu „Szopy w natarciu”, aż po magiczny bufet z „Ruchomego zamku Hauru” – pozwoli Wam stworzyć niezniszczalne więzi z rodziną i przyjaciółmi.
Książka kucharska „GHIBLI” to pozycja obowiązkowa i kolekcjonerska nie tylko dla fanów produkcji studia Ghibli, lecz także dla wszystkich smakoszy kuchni japońskiej.
Odkryj magię filmów Ghibli i smaki kuchni japońskiej dzięki przepisom inspirowanym największymi dziełami legendarnego studia animacji.
Filmy Studia Ghibli poruszają i wzruszają tematyką – mówią o dzieciństwie, nadziei dla przyszłych pokoleń, relacjach człowieka z naturą, miłości, rodzinie i znaczeniu pamięci. Sceny, w których pojawiają się potrawy, mają w tych filmach szczególne znaczenie. Dzielenie się daniami z naszych przepisów – od placka śledziowo-dyniowego młodej czarownicy Kiki, przez hambagu z filmu „Szopy w natarciu”, aż po magiczny bufet z „Ruchomego zamku Hauru” – pozwoli Wam stworzyć niezniszczalne więzi z rodziną i przyjaciółmi.
Książka kucharska „GHIBLI” to pozycja obowiązkowa i kolekcjonerska nie tylko dla fanów produkcji studia Ghibli, lecz także dla wszystkich smakoszy kuchni japońskiej.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.