Francuski szef kuchni
Autor: Julia Child
Wydawca: Wydawnictwo Literackie
Biblia dla miłośników gotowania - legendarne dzieło Julii Child w polskim przekładzie!Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek ?Francuskiego Szefa Kuchni? wyemitowano ?w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji? ? jak wspomina we wstępie sama Julia Child.
Biblia dla miłośników gotowania - legendarne dzieło Julii Child w polskim przekładzie!Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek ?Francuskiego Szefa Kuchni? wyemitowano ?w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizji? ? jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca ? Julia Child ? do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.