Domowy wypiek chleba wyd. 2025

Domowy wypiek chleba wyd. 2025

7,0/10 (1 głosów)

Autor: Lauren Chattman

Wydawca: Wydawnictwo RM

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą.Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki.Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba.Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Domowy kurs pieczenia chleba: zdrowego, wolnego od konserwantów i pysznego – od chrupiącej skórki aż do ostatniego okruszka
Pieczenie chleba w domu stało się w ostatnich latach godną pochwały modą. Jeśli i ciebie kusi wizja gorącego, pachnącego bochenka wyciąganego z własnego piekarnika, skorzystaj z rad autorki tej popularnej książki. Lauren Chattman proponuje przystępny kurs pieczenia chleba. Dzieli się licznymi przepisami na pieczywo z mąki jasnej i z pełnego przemiału, z ziarnami, pestkami i suszonymi owocami. Zaprasza do zasmakowania w wypiekach różnych narodów: w brioszkach, chałkach, ciabattach, angielskich bułeczkach, polskim chlebie razowym czy pełnoziarnistym naan. 

Poznaj tajniki pieczenia dobrego chleba: 
•    Kup najlepsze składniki, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić.
•    Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa.
•    Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe – ręcznie lub za pomocą robota kuchennego.
•    Odkryj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, wyrabianie, formowanie bochenka, jego wyrastanie i nacinanie.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2025
280
Domowy wypiek chleba wyd. 2025
978-83-8400-045-8
pl
Miękka
5

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.