Dania z drobiu

Dania z drobiu

Autorzy: Opracowanie zbiorowe , Marta Krawczyk

Wydawca: Dragon

Drób jest jednym z najsmaczniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Ponadto doskonale zaspokaja głód i jest łatwo przyswajalny przez układ pokarmowy. Zawiera mało tłuszczu, za to wiele substancji, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Drób jest jednym z najsmaczniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Ponadto doskonale zaspokaja głód i jest łatwo przyswajalny przez układ pokarmowy. Zawiera mało tłuszczu, za to wiele substancji, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Potrawy z drobiu należą do wyjątkowo lubianych i często pojawiają się na naszych stołach w rozmaitych potrawach ? od rosołu poprzez mięsne dania główne aż po sałatki. Smak mięsa drobiowego z kurczaków, indyków, gęsi, a także dzikich kaczek, bażantów i kuropatw, a nawet strusia najlepiej podkreślą przyprawy i zioła. Aby wydobyć z mięsa drobiowego odpowiedni smak, warto wiedzieć, jak komponować marynaty, jak wstępnie przygotowywać mięso, aby nie straciło swoich najcenniejszych walorów, a przede wszystkim mieć sprawdzone przepisy, które pozwolą przyrządzić doskonałe, zdrowe potrawy.

Dodatkowe informacje

Kuchnia
1 stycznia 2015
32
Dania z drobiu
978-83-7887-037-1
Dobra kuchnia
Miękka
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.