Cukier krzepi. Propaganda konsumpcji cukru w Polsce w latach 1925?1932
Autor: Zofia Zakrzewska
Wydawca: IPN
Publikacja analizuje kampanię propagującą konsumpcję cukru z lat 1925?1932. Podejmuje wiele wątków badawczych, m.in z dziedziny historii mediów i reklamy, historii gospodarczej, a także historii jedzenia. Głównym celem badań było odtworzenie przebiegu kampanii propagandowej cukrowników na tle społeczno-kulturowej historii samego cukru ? jego znaczenia w kontekście społecznym, gospodarczym, a także nauki o żywieniu człowieka.
Publikacja analizuje kampanię propagującą konsumpcję cukru z lat 1925?1932. Podejmuje wiele wątków badawczych, m.in z dziedziny historii mediów i reklamy, historii gospodarczej, a także historii jedzenia. Głównym celem badań było odtworzenie przebiegu kampanii propagandowej cukrowników na tle społeczno-kulturowej historii samego cukru ? jego znaczenia w kontekście społecznym, gospodarczym, a także nauki o żywieniu człowieka.
Książka nagrodzona w konkursie im. Władysława Pobóg-Malinowskiego na Najlepszy Debiut Historyczny Roku.
Dodatkowe informacje
Komentarze i rencenzje
Brak ocen, komentarzy i recenzji.
Chcesz dodać komentarz lub ocenę?
Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.