Cukier krzepi. Propaganda konsumpcji cukru w Polsce w latach 1925?1932

Cukier krzepi. Propaganda konsumpcji cukru w Polsce w latach 1925?1932

Autor: Zofia Zakrzewska

Wydawca: IPN

Publikacja analizuje kampanię propagującą konsumpcję cukru z lat 1925?1932. Podejmuje wiele wątków badawczych, m.in z dziedziny historii mediów i reklamy, historii gospodarczej, a także historii jedzenia. Głównym celem badań było odtworzenie przebiegu kampanii propagandowej cukrowników na tle społeczno-kulturowej historii samego cukru ? jego znaczenia w kontekście społecznym, gospodarczym, a także nauki o żywieniu człowieka.

Gdzie kupić książkę, ebook, audiobook? Epub, Mobi, PDF, MP3

Publikacja analizuje kampanię propagującą konsumpcję cukru z lat 1925?1932. Podejmuje wiele wątków badawczych, m.in z dziedziny historii mediów i reklamy, historii gospodarczej, a także historii jedzenia. Głównym celem badań było odtworzenie przebiegu kampanii propagandowej cukrowników na tle społeczno-kulturowej historii samego cukru ? jego znaczenia w kontekście społecznym, gospodarczym, a także nauki o żywieniu człowieka.

Książka nagrodzona w konkursie im. Władysława Pobóg-Malinowskiego na Najlepszy Debiut Historyczny Roku.

Dodatkowe informacje

Historia Polski
1 stycznia 2020
192
Cukier krzepi. Propaganda konsumpcji cukru w Polsce w latach 1925?1932
978-83-8098-961-0
Miękka ze skrzydełkami
1

Komentarze i rencenzje

Brak ocen, komentarzy i recenzji.

Chcesz dodać komentarz lub ocenę?

Aby dodawać komentarze i oceny, musisz być zalogowany.