Marta Krawczyk
Książki autorstwa Marta Krawczyk
Marta Krawczyk
Kuchnia wegańska. Niski indeks glikemiczny
Kuchnia wegańska to inspirujący alternatywny styl życia, myślenia i żywienia. Obecnie istnieje wiele ciekawych wersji dań roślinnych – nie muszą …
Marta Krawczyk
Zielona kuchnia jednogarnkowa
Nie trzeba nikogo przekonywać, że dieta oparta na produktach roślinnych wpływa dodatnio na nasze zdrowie i samopoczucie. Nierzadko jednak pojawiają …
Marta Krawczyk
Kuchnia wegańska na każdą porę roku
To wyjątkowa książka kulinarna z przepisami kuchni wegańskiej na każdą porę roku!Jak zaplanować posiłki, by nie marnować produktów? Jak szybko …
Marta Krawczyk
Wegańskie desery
Zbiór wypróbowanych przepisów na apetyczne desery przyrządzane bez nabiału i jaj to najlepszy dowód na to, że kuchnia wegańska jest …
Marta Krawczyk
Domowe obiady. Szybkie i zdrowe
W książce zamieszczono 30 zestawów obiadowych. Ich zaletą jest krótki czas przygotowania posiłków z najzdrowszych składników. Urozmaicone dania domowe z …
Marta Krawczyk
Dania z ryżu
Ryż to podstawa diety ponad połowy ludności świata jest pożywny, niskokaloryczny i lekkostrawny, bogaty w składniki odżywcze i witaminy. Jednocześnie …
Marta Krawczyk
Dania z kaszy
Kasze od dawna goszczą na polskich stołach. Jednak przez pewien czas zostały zapomniane, a szkoda, ponieważ są bogate w minerały, …
Marta Krawczyk, Marta Szydłowska
Dania mięsne. 100 przepisów
Drób, wołowina, wieprzowina, baranina i dziczyzna to w kuchni polskiej najpopularniejsze gatunki mięs. Odpowiednio przyrządzone zachwycają smakiem i dobrze wpływają …
Marta Krawczyk
Soki i koktajle domowe
Niewątpliwą zaletą własnoręcznie przygotowywanych soków i koktajli jest fakt, że wiemy dokładnie, co zawierają. Zamiast sztucznych ulepszaczy i konserwantów są …
Marta Krawczyk
Zupy domowe. Smaczne i zdrowe
Jest wiele rodzajów zup: kremy, buliony, mięsne i wegetariańskie. Tradycyjna zupa powinna być pierwszym daniem obiadu i najlepiej, by w …
Opracowanie zbiorowe, Marta Krawczyk
Dania z drobiu
Drób jest jednym z najsmaczniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Ponadto doskonale zaspokaja głód i jest łatwo przyswajalny przez układ pokarmowy. …
Marta Krawczyk
Dania z grzybów
Prawdziwki, pieczarki, boczniaki, kurki, podgrzybki ? to najpopularniejsze gatunki grzybów, które królują na naszych stołach. Jak z pomysłem je wykorzystać …