Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Książki autorstwa Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, Jarosław Dumanowski
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej wyd. 3
„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był popularnym …
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o …
Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
?Kapłony i szczeżuje? to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym …