Atlas ziół

Wraz z popularyzacją zdrowego odżywiania wzrasta zainteresowanie potrawami przyrządzanymi z wykorzystaniem roślin dziko rosnących, często pochodzących z własnego zbioru.

Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą się stać inspiracją do wzbogacania codziennych dań, poszukiwania nowych receptur, a także powrotu do zapomnianych potraw staropolskich.Zamieszczone w książce charakterystyki i fotografie 120 roślin dziko rosnących zostały ułożone według spisu alfabetycznego polskich nazw gatunkowych.W atlasie uwzględniono zarówno rośliny popularne, jak i mniej znane, wykazujące szczególne wartości kulinarne i zdrowotne.

  • Autor: Aleksandra Halarewicz
  • Ilość stron: 192
  • Wydawnictwo: SBM
  • Numer ISBN: 978-83-8222-798-7
  • Data wydania: 2023-04-13

Wraz z popularyzacją zdrowego odżywiania wzrasta zainteresowanie potrawami przyrządzanymi z wykorzystaniem roślin dziko rosnących, często pochodzących z własnego zbioru.

Jadalne zioła, traktowane jako uzupełnienie codziennego jadłospisu, mogą się stać inspiracją do wzbogacania codziennych dań, poszukiwania nowych receptur, a także powrotu do zapomnianych potraw staropolskich. Zamieszczone w książce charakterystyki i fotografie 120 roślin dziko rosnących zostały ułożone według spisu alfabetycznego polskich nazw gatunkowych. W atlasie uwzględniono zarówno rośliny popularne, jak i mniej znane, wykazujące szczególne wartości kulinarne i zdrowotne.

SKU: 9788382227987
Kategoria:

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Atlas ziół”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *