Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym składnikiem na talerzu.W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i gotować warzywa oraz sprytnie sobie radzić w kuchni, pomoże zarówno początkującym, jak i zapalonym kucharzom zmienić pryzmę nudnych płodów rolnych w wyjątkowy posiłek.Dla wegetarianina lub kogoś preferującego warzywa „Warzywa w roli głównej” to najbardziej ambitna i wyczerpująca publikacja na ten temat, a także wyśmienita odpowiedź na odwieczne pytanie: co dziś zjemy?ATUTY TEJ KSIĄŻKI• Prawie 500 stron, ilustrowanych fotografiami i grafikami, w tym ponad 150 innowacyjnych przepisów• Wyjątkowa szata graficzna z kodowaniem kolorami, z przydatnym zestawieniem czasu i przetestowanych metod gotowania• Wskazówki znamienitych szefów kuchni, takich jak Joan Roca, Matt Preston, Rick Stein, Massimo Bottura i Curtis Stone• Autorka, która oczarowała publiczność programu MasterChef, propaguje nowoczesną kuchnię i prowadzi imprezy kulinarne na całym świecieO KSIĄŻCETo doskonały poradnik dla każdego, kto chce otworzyć swój umysł, serce i lodówkę na bogactwo chrupiących możliwości.Szukaj według koloru, aby dowiedzieć się, jak obchodzić się z dowolnym warzywem kupionym na targu lub w sklepie i jak najlepiej je przyrządzić. Skorzystaj z fantastycznych przepisów, a także lekcji gotowania, technik, łączenia smaków i porad niektórych z najbardziej cenionych szefów kuchni z całego świata. Ponad 150 zaprezentowanych tu przepisów sprawi, że gotowanie na bazie warzyw stanie się przyjemnością, a nie obowiązkiem. Nie wszystkie dania są wegetariańskie, ale z łatwością mogą się takie stać.O AUTORCEAlice Zaslavsky to świeży głos na arenie kulinarnej, z godnymi pozazdroszczenia znajomościami w międzynarodowych (i lokalnych) kręgach szefów kuchni. Oferuje najbardziej wszechstronną i ambitną książkę na temat warzyw – ponadczasowy prezent dla każdego miłośnika jedzenia.Alice Zaslavsky mieszka w Australii. Była nauczycielką w szkole średniej i ulubienicą publiczności programu MasterChef. Obecnie jest jurorką kulinarną, pisarką i propagatorką zdrowego stylu odżywania się. Wszystko, co robi i głosi, dotyczy warzyw. Stworzyła innowacyjny cyfrowy zestaw narzędzi Phenomenom dla nauczycieli i rodziców, w tym plany lekcji, webisody i podcasty Nomcast.
Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym składnikiem na talerzu.W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie.Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i gotować warzywa oraz sprytnie sobie radzić w kuchni, pomoże zarówno początkującym, jak i zapalonym kucharzom zmienić pryzmę nudnych płodów rolnych w wyjątkowy posiłek.Dla wegetarianina lub kogoś preferującego warzywa „Warzywa w roli głównej” to najbardziej ambitna i wyczerpująca publikacja na ten temat, a także wyśmienita odpowiedź na odwieczne pytanie: co dziś zjemy?ATUTY TEJ KSIĄŻKI• Prawie 500 stron, ilustrowanych fotografiami i grafikami, w tym ponad 150 innowacyjnych przepisów• Wyjątkowa szata graficzna z kodowaniem kolorami, z przydatnym zestawieniem czasu i przetestowanych metod gotowania• Wskazówki znamienitych szefów kuchni, takich jak Joan Roca, Matt Preston, Rick Stein, Massimo Bottura i Curtis Stone• Autorka, która oczarowała publiczność programu MasterChef, propaguje nowoczesną kuchnię i prowadzi imprezy kulinarne na całym świecieO KSIĄŻCETo doskonały poradnik dla każdego, kto chce otworzyć swój umysł, serce i lodówkę na bogactwo chrupiących możliwości.Szukaj według koloru, aby dowiedzieć się, jak obchodzić się z dowolnym warzywem kupionym na targu lub w sklepie i jak najlepiej je przyrządzić.Skorzystaj z fantastycznych przepisów, a także lekcji gotowania, technik, łączenia smaków i porad niektórych z najbardziej cenionych szefów kuchni z całego świata.Ponad 150 zaprezentowanych tu przepisów sprawi, że gotowanie na bazie warzyw stanie się przyjemnością, a nie obowiązkiem.
- Autor: Alice Zaslavsky
- Ilość stron: 488
- Autor tłumaczenia: Katarzyna Anna Skawran
- Wydawnictwo: APN Promise
- Numer ISBN: 978-83-7541-471-4
- Data wydania: 2022-09-28
Oceny czytelników
Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.
Dodaj pierwszą recenzję “Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej”