Kuchnia śródziemnomorska

Kuchnia śródziemnomorska jest najzdrowszą kuchnią na świecie. W wielu krajach potrawy mają różne odmiany, sposoby przyrządzania i zawartość składników, ale łączy je niska kaloryczność, korzystny wpływ na układ krążenia, a przede wszystkim lekkość.Prezentujemy pomysły na przysmaki pochodzące z krajów śródziemnomorskich oraz inspirowane tradycjami regionu. Znajdziecie…

  • Autor: Opracowanie Zbiorowe
  • Ilość stron: 192
  • Wydawnictwo: Olimp media
  • Numer ISBN: 978-83-7707-172-4
  • Data wydania: 2018-04-23

Kuchnia śródziemnomorska jest najzdrowszą kuchnią na świecie. W wielu krajach potrawy mają różne odmiany, sposoby przyrządzania i zawartość składników, ale łączy je niska kaloryczność, korzystny wpływ na układ krążenia, a przede wszystkim lekkość.Prezentujemy pomysły na przysmaki pochodzące z krajów śródziemnomorskich oraz inspirowane tradycjami regionu. Znajdziecie tu przepisy na lekkie przekąski i sałatki, niebanalne zupy, np. caldeiradę z owocami morza, a także popularną margheritę, lasagne z mięsem, musakę czy pieczoną doradę. Na deser polecamy tiramisu lub clafoutis ze śliwkami. A na upalne dni polecamy granitę arbuzową lub semifreddo. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

SKU: 9788377071724
Kategoria:

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Kuchnia śródziemnomorska”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *