Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym
-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?
-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?
-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?
-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?
Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!
Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.
Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka
Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek lub po prostu do chleba z oliwą.
Dodaj pierwszą recenzję “Majorka. Pascal Lajt”