Majorka. Pascal Lajt

Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym

-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?

-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?

-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?

-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?

Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!

Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy.Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat.Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.

Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka

Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak.Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu.

  • Seria: Pascal Lajt
  • Autor: Natalia Nescieruk-Procner,Artur Procner
  • Ilość stron: 160
  • Wydawnictwo: Pascal
  • Numer ISBN: 978-83-8317-310-8
  • Data wydania: 2024-04-18

Majorka Balearska dusza na Morzu Śródziemnym

-Hiszpańskie tapas czy katalońskie racions?

-Gdzie na wyspie mieszkał Chopin?

-Który aquapark wybrać na wodne szaleństwa?

-Jakie święto na Majorce trwa prawie miesiąc?

Podczas podróży z Pascalem poczujesz rytm śródziemnomorskich fal!

Żywe, kolorowe, pełne niepowtarzalnych zapachów targi kochają turyści i chętnie odwiedzają je także mieszkańcy. Wszystkie centra miast na Majorce mają swój cotygodniowy mercat. Niektóre z tych rynków mają szczególne znaczenie historyczne lub są po prostu piękniejsze od innych, co czyni je prawdziwą perełką turystyczną, której nie może zabraknąć w planie podróży na Majorkę.

Natalia Nescieruk-Procner, Artur Procner autorzy bloga @cocomano.majorka

Tomàquets de ramellet Pomidory ramelowe to rewelacyjny majorkański przysmak. Zbiera się je od lipca do połowy sierpnia, później splata efektownie na sznurach i wiesza w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu. Dodaje się je do pysznych sosów sofrits, konfitur pomidorowych, sałatek lub po prostu do chleba z oliwą.

SKU: 9788383173108
Kategoria:

Oceny czytelników

Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.

Dodaj pierwszą recenzję “Majorka. Pascal Lajt”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *