Książka poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.
Tradycje kulinarne japonii
Książka poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni.Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.
- Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
- Ilość stron: 176
- Wydawnictwo: HANAMI
- Numer ISBN: 83-60740-00-3
- Data wydania: 2024-06-18
Oceny czytelników
Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.
Dodaj pierwszą recenzję “Tradycje kulinarne japonii”