Śledź po kaszubsku, dzyndzałki warmińskie, małdrzyki krakowskie, a może piróg biłgorajski? Potrawy regionalne to zbiór niemal 50 sprawdzonych przepisów na dania z różnych regionów Polski. Dokładne opisy wraz z pięknymi ilustracjami pomogą nam przyrządzić potrawy, dzięki którym przeniesiemy się do tradycyjnej kuchni Małopolski, Podkarpacia, Warmii i Mazur czy Lubelszczyzny. A polska kuchnia jest nie tylko różnorodna, ale przede wszystkim smaczna. W tradycji mamy wiele ciekawych potraw, o których często zapominamy zafascynowani kulinariami z innych regionów świata.
Książka została podzielona na pięć rozdziałów, każdy poświęcony jest potrawom typowym dla danego regionu. Bogactwo polskiej kuchni regionalnej jest tak wielkie, że nie sposób zmieścić w jednej publikacji wszystkich ciekawych dań, autorka wybrała więc te, które z łatwością można przygotować w warunkach domowych. Każdy znajdzie tu coś dla siebie i będzie mógł wypróbować tradycyjne specjały: mięsne, rybne, warzywne, mączne i oczywiście na słodko.
Potrawy regionalne. Kuchenne inspiracje
Śledź po kaszubsku, dzyndzałki warmińskie, małdrzyki krakowskie, a może piróg biłgorajski?Potrawy regionalne to zbiór niemal 50 sprawdzonych przepisów na dania z różnych regionów Polski.Dokładne opisy wraz z pięknymi ilustracjami pomogą nam przyrządzić potrawy, dzięki którym przeniesiemy się do tradycyjnej kuchni Małopolski, Podkarpacia, Warmii i Mazur czy Lubelszczyzny.A polska kuchnia jest nie tylko różnorodna, ale przede wszystkim smaczna.
- Autor: Siostra Maria
- Ilość stron: 112
- Wydawnictwo: Martel
- Numer ISBN: 978-83-65807-53-3
- Data wydania: 2021-12-22
Oceny czytelników
Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.
Dodaj pierwszą recenzję “Potrawy regionalne. Kuchenne inspiracje”