Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności
• mechanizmu działania dehydratora
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów
• produktów najlepiej nadających się do suszenia
• czynników wpływających na czas suszenia żywności
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia
• przechowywania wysuszonych produktów
Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół.Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów.W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności
• mechanizmu działania dehydratora
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów
• produktów najlepiej nadających się do suszenia
• czynników wpływających na czas suszenia żywności
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia
• przechowywania wysuszonych produktów
- Autor: Michelle Koegh
- Ilość stron: 192
- Autor tłumaczenia: Ewa Kleszcz
- Wydawnictwo: Galaktyka
- Numer ISBN: 978-83-7579-798-5
- Data wydania: 2021-05-24
Oceny czytelników
Ta publikacja nie ma jeszcze ocen.
Dodaj pierwszą recenzję “Tajniki suszenia żywności. Jak w pełni wykorzystać możliwości dehydratora”