Szymon Czerwiński, finalista V edycji programu Master Chef, przedstawia swoje autorskie wersje przepisów dań na różne okazje.
Podstawowe założenie jego kuchni to:
• Powszechna dostępność składników (oferta sieciowych dyskontów).
• Prostota wykonania dań, bez wyszukanych technik czy umiejętności, lub sprzętu.
• Możliwość korzystania z półproduktów lub tzw. „gotowców”.
• Szybkość wykonania potraw.
• Funkcjonalność i użyteczność prezentowanych przepisów – aspekt ekonomiczny, wykorzystanie pozostałości.
• Porady i ciekawostki w rodzaju tip & tricks.
• Swobodny i naturalny sposób prezentacji potraw.
W książce zaprezentowanych jest ok. 100 przepisów, które są podzielone na 3 główne sekcje:
1. Sprytne dania codzienne,
2. Sprytne slow – dania na różne okazje – weekend, proszone przyjęcie impreza,
3. Twoje sprytne wielkie WOW!
Dodaj pierwszą recenzję “Sprytne gotowanie”